Bilim severler için 2016'da en çok beğenilen kitapları derledik!

1-) Sakın Zarar Verme

Sakın Zarar Verme: Hayat, Ölüm ve Beyin HikâyeleriYazar : Henry MarshÇeviren: Murat KarlıdağMonoKL Yayınları2016Ünlü beyin cerrahı Henry Marsh'ın tıbbi hikayelerinden oluşan bu kitap özellikle beyin bilim ve tıp alanına ilgisi olan bilimseverler için sürükleyici bir kitap. Orijinali 2014 yılında yayınlanan kitabın Türkçe'si bu yıl raflardaki yerine kavuştu ve çoktan pek çok okurunun kitaplığında yerini aldı.

2-) Tesla

Tesla: Elektrik Çağının MucidiYazar: W. Bernard CarlsonÇevirmen: Ilgın B. YıldızSay Yayınları2016

Amerika'da “2013 yılının en iyi popüler bilim kitaplarından” seçilen "Tesla: Elektrik Çağının Mucidi" bu yıl yeni yeni bilimsever okurların raflarına ulaşıyor. Alternatif akımı bulan Tesla'nın, robot soyu, kablosuz enerji ve iletişim planları, geliştirdiği teknoloji ile savaşlara son vermek gibi pek çok fikrini ve yaklaşımını bu kitap ele alıyor ve derliyor.

3-) Güzel Dediniz Bay Feynman

Güzel Dediniz Bay Feynman Bir Dahiden AlıntılarYazar: KolektifDerleyen: Michelle FeynmanÇevirmen: Zeynep Arık TozarDomingo Yayınevi2016"Ne de olsa bir şey bilmeyerek doğdum. Bu durumu biraz şurasından, biraz burasından değiştirmek için de çok az zamanım oldu.""Karım ve ben deli olduğumu düşünüyoruz.""'Bilmeden nasıl yaşayabiliyorsun?' diye soranlar çıkar arada. Ne demek istediklerini hiç anlamamışımdır. Ben her zaman bilmeden yaşarım. Orası kolay. Benim asıl bilmek istediğim, nasıl bilir hale geldiğimiz."Nobel ödüllü ünlü fizikçi Feynman'ın deyişlerinden oluşan ve kızı Michelle Feynman tarafından derlenen bu kitap, Feynman'ın sadece bilim, bilimsel hayatı ve görüşleri değil, hayata bakış açısı, çocukluğu ve dünyayı algılayışına dair görüşlerini içeriyor.

4-) Hayvan Olmak

Hayvan Olmak: Bir İnsanın Hayvana Dönüşmesinin İzini SürmekYazar: Charles FosterÇevirmen: Ece BulutKolektif Kitap2016Hayvan olmayı deneyimleyebilmek gerçekten mümkün müdür? Sorusundan yola çıkan yazar, diğer canlılar ve insan arasında oluşmuş sınırı aşmayı denemektedir. Kitapta doğabilimci yazar Charles Foster porsuk, su samuru, alageyik, tilki ve ebabil olmayı deneyimleyerek bu tecrübelerini kitapta aktarıyor.

5-) Homo Deus

Homo Deus: Yarının Kısa Bir TarihiYazar: Yuval Noah HarariÇevirmen: Poyzan Nur TaneliKolektif Kitap2016"Homo homini deus" sözünü akla getiren Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi, geçtiğimiz yıl en çok okunan kitaplardan "Hayvanlardan Tanrılara Sapiens"in yazarı Yuval Noah Harari tarafından yazılmış bir eser. Tarih boyunca elde edilmiş tüm kazanımlara rağmen mutluluk seviyesinin değişmemesi, diğer canlı ve varlıklardan ayıran zekasından başka hangi özelliği olduğu gibi soruları irdeleyen kitap temel olarak "Yola "önemsiz bir hayvan" olarak çıkan Homo sapiens, tanrılar katına ulaşmak uğruna kendi sonunu mu hazırlıyor?" sorusunun cevaplarını arıyor.

6-) Einstein Gibi Düşünmek

Einstein Gibi DüşünmekYazar: Daniel SmithÇevirmen: Sevinç Seyla TezcanPegasus2016Dağınık saçlarıyla verdiği çılgın profesör pozuyla süperstar olan Einstein bilimsel çalışmaları bilinsin ya da bilinmesin, dünya tarihinde en çok tanınan bilim insanlarından. 300'den fazla bilimsel makale, E=mc², kuantum teorisi ile dahi bilim insanı Albert Einstein'e çok yönlü bir yaklaşım sergiliyor "Einstein Gibi Düşünmek" kitabı. Einstein'ın kendine özgü kişiliği, eşsiz bilimsel yaklaşımı ve sıra dışı düşüncelerini keşfedeceğiniz bu kitapta, dünyaya farklı pencerelerden bakmak, büyük düşünmek ve sorgulamaktan asla vazgeçmemeyi okuyacaksınız.

7-) Ben Bilmem 'Gen'im Bilir

Yazar: Katie McKissickÇevirmen: Samet ÖksüzSay Yayınları2016

Katie McKissick, bu kitapta pek çok terimi bir yana bırakarak gen ve genetik hakkındaki kavramları mizahi bir dil ile okuyucuya sunuyor. Özellikle günlük yaşamdan örnekler içermesi, eğlenceli olması kitabın kolay okunmasını sağlıyor. Ancak bu espirili anlatımın ardı bilimsel bilgiyle dolu ve tatmin edici. Genetik ile ilgili önyargıları aşıp, tatmin edici ve keyifli bir kitap okuma serüveni sunuyor.

8 -) Öklid'in Penceresi

Öklid'in Penceresi Paralel Çizgilerden Hiperuzay'a Geometrinin ÖyküsüYazar: Leonard MlodinowÇevirmen: Sibel EraltanSay Yayınları2016

Eski Yunan'daki paralel doğrular kavramından hiperuzaya, geometride devrimsel tanımların ve matematiksel açıklamalarının keyifli ve akıcı bir hikayesini sunuyor yazar. Bir noktada alternatif matematik ve geometri tarihi olan yapıt akıcı bir dilde yazılmış ve aslında konunun ne kadar zevkli olduğunu okuyucuya hatırlatmış.

https://bilimma.com/haberler/newton-ve-einstein-yanildi-mi/