İngiltere'de bulunan Hadrian Duvarı üzerinde, 1800 yıllık olduğu düşünülen penis çizimleri tespit edildi. Uzmanlar bu çizimin "iyi şans" anlamında olduğunu düşünüyor.

Newcastle Üniversitesi arkeologları ve İngiltere'nin kültür mirasını korumayı amaçlayan ‘Historic England' adlı devlet kurumundan bir ekip, Hadrian Duvarı yakınlarındaki bir taş ocağında milattan sonra 207 yılında Romalı askerler tarafından kazınmış penis çizimleri buldu.
<em>
">Roma Duvarı olarak da bilinen duvardaki kazı yerinde "Apro et maximo consvlibvs oficina mercati" yazısı da bulundu. Yazının M.S. 207 yılında yapılan Aper ve Maximus'un konsülüne atıfta bulunduğu belirtildi. Bir başka figürde ise birlik komutanı bir subaya ait olduğu tahmin edilen bir erkek çizimi de tespit edildi.Arkeologlar, çizimin yapıldığı yıllarda duvarın onarım ve yenileme aşamasında olduğundan emin olduklarını ifade etti.
<em>Birlik komutanı subaya ait olduğu düşünülen figür. Foto; Jon Allison</em>
"Oldukça insani dokunuşlar"
‘Historic England' araştırmacısı Mike Collins, "Bu, muhtemelen duvar üzerinde bulunan en önemli yazıt. Hadrian Duvarı gibi muazzam bir projenin organizasyonunun iç yüzünü anlamamıza yardımcı oluyor. Aynı zamanda oldukça insani ve kişisel dokunuşlar hakkında da bilgi veriyor" dedi.Roma Duvarı, "Roma İmparatorluğu ile barbarları ayırmak" amacıyla M.S. 122'de inşa edilmiştir. Duvar, günümüzde İngiltere-İskoçya sınırına yakın bir bölgede bulunmaktadır. Ayrıca duvar, 1987'de UNESCO Dünya Mirası Alanları'na eklendi.
Sosyal medyada birbirinden mizahi yorumlar yapıldı
https://twitter.com/GktrkAlp4/status/1101761480138113024

https://twitter.com/dickloron_IM/status/1101984588694503424Bir Twitter kullanıcısı ise Cem Yılmaz'ın A.R.O.G filmindeki bir sahneye atıfta bulundu;https://twitter.com/AlfaBiHareket/status/1101762055785320448Kaynak; https://historicengland.org.uk/whats-new/news/roman-graffiti-to-be-recorded-hadrians-wall-quarry/